Fabricagediensten en het belang van geautomatiseerde productiesystemenSinds de industriële revolutie is fabricage met een hoog volume een bepalend element geweest van productieomgevingen met een hoge capaciteit, maar de fabricagemiddelen zijn in de afgelopen eeuw aanzienlijk veranderd. Tegenwoordig gebruiken producenten van huishoudelijke artikelen, voedsel en dranken, kleding en andere bulkproducten computergestuurde machines die de productie automatiseren. In vergelijking met niet-geautomatiseerde fabricagediensten bieden geautomatiseerde services fabrikanten de volgende voordelen:

De mogelijkheid om afval te verminderen door menselijke fouten te elimineren.
De bedrijfsresultaten worden verbeterd door een hogere productie.
Potentieel om de loonlijst te verminderen door minder machinisten in dienst te nemen.
De mogelijkheid om identieke stukken te produceren over lange productieruns.
Om deze voordelen te realiseren, moet een fabrikant die de productielijn niet heeft geautomatiseerd of een geautomatiseerde lijn moet upgraden met verouderde technologie, zich wenden tot een leverancier van automatiseringsdiensten. Afhankelijk van wat er wordt geproduceerd en de machine die nodig is om het te produceren, kan de fabrikant onder andere een aantal van de volgende soorten automatiseringstechnologieën implementeren:

Pick and Place-systeem

Een pick and place-systeem (ook bekend als Surface Mount Technology (SMT) componentplaatsingssysteem) is een robotmachine die Surface Mount-apparaten (SMD's) zoals condensatoren en weerstanden op printplaten (PCB's) monteert. Bedrijven die elektrische of geautomatiseerde producten produceren met SMD's die PCB's bevatten, doen er verstandig aan te investeren in een Pick and Place-systeem dat een cruciale fase van het productieproces automatiseert: het monteren van PCB's op MKB's.

Meting van draadafstand

Een meetsysteem voor schroefdraadspoed analyseert de draadkwaliteit op onderdelen zoals drankdeksels en onderdelen met schroefdraad die worden gemonteerd. Het systeem verplaatst onderdelen onder twee digitale camera's met hoge resolutie op een transportband. Achtergrondverlichting via de transportband onthult de draad naar de camera's. Als de camera's threading detecteren die de juiste toonhoogte bevat, wordt het stuk naar voren verplaatst in de productielijn. Als de schroefdraad de Productieproces verbeteren verkeerde steek heeft, wordt het stuk omgeleid naar een uitwerpbak. De aanschaf van een meetsysteem voor schroefdraadspoed van een leverancier van geautomatiseerde services helpt een fabrikant om zijn fabricagediensten te verfijnen en te voorkomen dat recalcitrante producten de eindgebruikers bereiken.

Druk teststation

Met een drukteststation kunnen fabrikanten verschillende soorten spuitgegoten onderdelen testen op lekken. Als onderdelen zoals kleppen, spuiten en vloeistofreservoirs in machines niet luchtdicht zijn, kunnen ze lekken veroorzaken die de apparatuur beschadigen, belangrijke processen voorkomen of zelfs het leven van mensen in gevaar brengen. Als een bedrijf spuitgegoten onderdelen produceert die onder een bepaalde hoeveelheid druk afgedicht moeten blijven, is testen met een drukteststation essentieel.

Machine Vision-systeem

Een machine vision-systeem gebruikt cameratoepassingen om de kenmerken van materialen en producten te beoordelen, zoals de aanwezigheid van defecten, afstand tussen cruciale kenmerken, de kwaliteit van draadlagers, inclusief de lengte, hoogte en breedte. Machine vision-systemen kunnen worden gecombineerd met andere machinesystemen om de productiekwaliteit te verbeteren en de productie te versnellen.

Gevolgtrekking

Geautomatiseerde fabricagediensten zijn verantwoordelijk voor het produceren van veel van de producten die moderniteit definiëren, zoals auto's, voorverpakte voedingsmiddelen en kleding voor de detailhandel. Om ze te helpen produceren, overleggen fabrikanten vaak met een leverancier van automatiseringsdiensten om componenten te verwerven die nodig zijn voor het automatiseren van de productielijn. Hiermee verhogen ze de productiecapaciteit en uiteindelijk hun winst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *